Computertraining & Webdesign

Excel

Excel behoort samen met Word tot de twee belangrijkste pijlers van het Office pakket. (MsOffice) Met Excel kunnen krachtige rekenbladen gemaakt worden.

Werken met Excel

Als het nu gaat om een simpel kasboek, complete boekhouding, adressenbeheer, voorraadbeheer, een ledenbestand, analyses met of zonder grafieken, of andere toepassingen, Excel is het juiste programma om te gebruiken. Met Excel kunnen verschillende krachtige berekeningen gedaan worden.

Met Excel kunnen o.a. snel en gemakkelijk Databases gemaakt worden. Bijvoorbeeld een klantenbestand, ledenlijst, voorraadbeheer, werkroosters, enzovoort. Door de diverse zoekfuncties kunnen deze databases dienen als bronbestand in andere rekenbladen. Bijvoorbeeld: Bij factureren hoeft u alleen maar het klantnummer in te vullen, dan zoekt Excel daar automatisch de juiste klantgegevens bij. Dat geldt natuurlijk ook voor het product. Na het invullen van een artikelnummer en aantallen, verzamelt Excel de gegevens en berekent meteen de prijs, btw en vervoerskosten, etc. Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden van wat met Excel gedaan kan worden. Gebruik Excel om alle gegevens bij te houden en het rekenwerk te doen.

Werken met Formules en Functies

Door het toepassen van formules en functies kan Excel gebruikt worden om automatisch analyses, berekeningen en besluiten uit te voeren. Bijvoorbeeld bij factureren houdt het systeem automatisch bij wie te laat is met een betaling en kan dat met kleuren of een signaal aangeven. Of een voorraadlijst, waarin automatisch aangegeven wordt wanneer de voorraad aangevuld moet worden, of een ledenlijst waar aangegeven wordt als iemand jarig is, enzovoort. Er zijn ook complexere toepassingen te bedenken en uit te voeren.

In deze cursus leren we niet alleen te werken met Excel, maar gaan we ook zelf de rekenbladen opstellen. We werken met verschillende werkstukken, waarbij de belangrijkste onderdelen aan de orde komen. Hiermee krijgt u een goed inzicht over de kracht en mogelijkheden van Excel. De cursus is goed opgebouwd waarbij een solide basis wordt gelegd om met Excel te werken.

In de werkstukken leren we te werken met Formules, Functies en Macro’s. Ook het importeren van externe gegevens komt aan de orde.

Voordelen van een Pluscomp cursus

Met kennis van Excel vergroot u uw marktwaarde op de arbeidsmarkt. Alle werkstukken worden goed uitgelegd en daarna uitgevoerd, zodat er een maximaal resultaat behaald kan worden door uitleg en beleving. Want doen is weten.

Niveau van de deelnemer

De cursus wordt in diverse niveaus gegeven. Vanaf beginners tot gevorderden. Bij aanmelding wordt met de deelnemer overlegd welk niveau van toepassing is.

De cursus kan in alle bestaande versies gegeven worden, vanaf Excel 2000 tot en met de nieuwste versie.

Aanmelden

De cursus wordt in groepen en als individuele training gegeven. Voor meer informatie of aanmelding kunt u bellen naar: 0622865130 of contact ons via het contactformulier:

  Voor aanmelding of een Offerte aanvraag kunt u dit formulier invullen

  Uw naam *

  Uw Telefoonnummer *

  Uw email *

  Eventueel uw vraag/suggestie

  Typ de code in: captcha